MEISTÄ


Meistä

Olen Aila ja asun mieheni ja koiriemme kanssa omakotitalossa Bölessä, Mustasaaressa ihan Vaasan tuntumassa.

Jo lapsuudestani olen ollut tekemisissä koirien kanssa, äidilleni myönnettiin Riffendahl kennelnimen jo vuonna 1977.
Äiti kasvatti pääasiassa collie koiria ja myöhemmin myös Cavalier King Charles spanieli, Cocker spanieli ja Tiibetinspanieli.
Hänen ensimmäinen tipsunsa tuli Jukka Kuusiston kennelistä Lecibsin vuonna 1984.

Muutettuani kotoa, saatuani kolme lasta ja pelkästään lainannut äidin koiria silloin tällöin, hankin vuonna 2006 ensimmäisen oman tipsun "Selma", myös hän tuli Lecibsin kennelistä. Kun päätin käyttää häntä jalostukseen, kennel Riffendahl siirtyi vuonna 2009 minulle. Äitini oli jo vuosia aikaisemmin lopettanut koirien kasvattamisen.

Ajan kanssa koiriemme määrä kasvoi ja tällä hetkellä meillä on 7 aikuista koiraa kotona.

Rakas Selma kuoli vuonna 2019 ja jätti jälkeensä suuren aukon. Onneksi meillä on useampi Selman jälkeläisistä kotona.

Kasvatustoiminta on pienimuotoista, vuodessa syntyy 1-2 pentuetta.

Pennut kasvavat kanssamme ja ovat näin ollen tottuneita kodin erilaisiin ääniin. Viimeisten viikkojen aikana ja säiden salliessa pääsevät ulos tarpeilleen ja ovat sen takia joko melkein tai kokonaan sisäsiistejä.

Pennut ovat luovutus valmiita aikaisintaan 8 viikon ikäisinä. Ennen luovutusta pennut ovat rekisteröityjä Suomen kennelliittoon, sirutettuja ja eläinlääkärin tarkastamia.

Seuraan myös pentuja luovutuksen jälkeen ja käyn katsomassa heitä uudessa kodissa ainakin kerran jos vaan mahdollista. Olen yhteydessä jokseenkin kaikkiin uusiin omistajiin myös luovutuksen jälkeen. Tuen ja autan tarvittaessa aina pentujen omistajia koirien koko elämän aikana.

Järjestän kotonamme pentutreffejä ja minulla on omat Riffendahl Facebook sivut, jotka ovat tarkoitettuja kaikille meiltä pennun ostaneille omistajille.

Jos joku on kiinnostunut osallistumaan koiranäyttelyihin, annan mielelläni neuvoja ja vinkkejä ja osallistun koulutukseen jos on tarvetta. Minulle on kuitenkin tärkeintä että pennut saavat kodin jossa heitä rakastetaan, hoidetaan ja missä ovat osa perheestä.

Olen Suomen kennelliiton, Tiibetinspanielit ry:n ja SuKoKa - Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsen.

Skapa din hemsida gratis!